14 juni 2023

In de meeste organisaties is het de avond waar het meest naar uitgekeken wordt: de kerstborrel. Een ideale, gezellige manier om de successen van het afgelopen jaar met collega’s te vieren en alvast samen te proosten op de feestdagen en het aankomende jaar. Bij sommige bedrijven wordt er elk jaar enthousiast toegeleefd naar dit evenement. Maar het kan ook zomaar zijn dat het keer op keer een flop geworden is. Een goede kerstborrel organiseren is een kunst. Van de locatie tot de hapjes en drankjes: alles moet kloppen. Mag jij dit jaar de kerstborrel voor het thuisfront of werk organiseren? We geven je graag een aantal kerstborrel tips, zodat het zeker een onvergetelijke avond wordt.

Speltip één: locatie, locatie, locatie

Als jij een kerstborrel gaat organiseren, mag je een aantal dingen niet vergeten. Een paar elementen gaan ervoor zorgen dat jouw kerstborrel een groot succes wordt. Het allerbelangrijkste? Een goede locatie. Begin het organiseren van de kerstborrel daarom met het kiezen van de ideale locatie. De plek is namelijk enorm sfeerbepalend voor het hele evenement. Een kerstborrel thuis organiseren kan natuurlijk, maar idealiter kies je een bijzondere, goed bereikbare locatie die ook een beetje sjeu aan de avond geeft. De zaal mag niet te groot maar ook zeker niet te klein zijn. Houd hierbij rekening met wat je verder van plan bent. Wil je bijvoorbeeld een DJ of een band laten optreden? Zorg dan dat je zaal hier geschikt voor is. 

kerstborrel organiseren

Geschikte kerstborrel activiteit

Samen genieten van lekkere hapjes en drankjes lijkt vaak bovenaan te staan, maar daarover later meer. Iets dat veel belangrijker is, is namelijk een leuke activiteit. Leuke kerstborrel activiteiten tillen jouw borrel namelijk juist naar een hoger niveau. Combineer de kerstborrel bijvoorbeeld met een gezellige teambuilding activiteit – zo haal je ook nog wat nuttigs uit de avond. Van een ouderwetse pubquiz tot een hilarische crazy bingo: bij Playground X zijn de mogelijkheden eindeloos. Een ander origineel kerstborrel idee is om te starten in de middag. Een sportieve activiteit is dan bij uitstek een goed plan. Houd er bij het organiseren van de kerstborrel rekening mee dat je zo’n activiteit op dezelfde locatie of in ieder geval in de buurt van de locatie wil beleven.

Erg belangrijk bij een kerstborrel organiseren: hapjes en drankjes

Bij het organiseren van de kerstborrel mag je de hapjes en drankjes natuurlijk niet vergeten. Als je kiest voor een kerstborrel bij Playground X ontzorgen we je hier graag bij. Je kiest uit verschillende kerstborrel arrangementen. Van sfeervol tot luxueus, het is maar net wat jij in gedachten hebt. Je kunt het aantal drankjes per persoon beperken of je kunt de gehele bar afkopen, waardoor iedereen in het gezelschap optimaal kan genieten. Jij hebt bij het organiseren van de kerstborrel de touwtjes in handen.

Advies bij een kerstborrel organiseren

Ga jij aan de slag met de organisatie van de kerstborrel van jouw werk en wil je graag weten wat er bij Playground X allemaal mogelijk is? Neem dan contact met ons op. We horen graag wat jouw wensen zijn en denken met je mee om er een spetterende kerstborrel van te maken, waar je collega’s het ook in het nieuwe jaar nog over zullen hebben! Behoefte aan meer hulp bij het organiseren van bijvoorbeeld je familiedag activiteiten of vrijgezellenfeest activiteiten?