14 juni 2023

De kerstborrel, we kennen het allemaal. Het is een gezellige manier om het afgelopen jaar met collega’s te vieren en alvast samen te toosten op de feestdagen en het aankomende jaar. Bij sommige bedrijven wordt er elk jaar reikhalzend uitgekeken naar dit evenement. Maar het kan ook zomaar zijn dat het keer op keer een flop geworden is. Een goede kerstborrel organiseren is een kunst. Van de locatie tot de hapjes en drankjes, alles moet kloppen. Mag jij dit jaar de kerstborrel organiseren? We geven je graag een aantal tips, zodat het zeker een onvergetelijke avond wordt.

Het belangrijkste ingrediënt bij het organiseren van een kerstborrel

Als jij een kerstborrel gaat organiseren, mag je een aantal dingen niet vergeten. Een paar elementen gaan ervoor zorgen dat jouw kerstborrel een groot succes wordt. Het allerbelangrijkste is een goede locatie. Begin het organiseren van de kerstborrel daarom met het kiezen van de ideale locatie. Deze plek is namelijk enorm sfeerbepalend voor het hele evenement. Kies een locatie die goed bereikbaar is. Ook moet de zaal niet te groot, maar ook zeker niet te klein zijn. Houd hierbij rekening met wat je verder van plan bent. Wil je bijvoorbeeld een DJ of een band laten optreden? Zorg dan dat je zaal hier geschikt voor is. 

kerstborrel organiseren

Activiteiten tijdens de kerstborrel

Een kerstborrel is allereerst bedoeld om samen te genieten van lekkere hapjes en drankjes, maar dat betekent niet dat er geen leuke activiteiten georganiseerd kunnen worden. Leuke kerstborrel activiteiten tillen jouw borrel juist naar een hoger niveau. Combineer de kerstborrel bijvoorbeeld met een gezellige teambuilding activiteit. Van een sfeervolle pubquiz tot een hilarische crazy bingo, het kan allemaal. Wil je liever in de middag al beginnen? Een sportieve activiteit is dan ook een goed idee. Houd er bij het organiseren van de kerstborrel rekening mee dat je zo’n activiteit op dezelfde locatie of in ieder geval in de buurt van de locatie wil beleven.

Erg belangrijk bij een kerstborrel organiseren: hapjes en drankjes

Bij het organiseren van de kerstborrel mag je de hapjes en drankjes natuurlijk niet vergeten. Als je kiest voor een kerstborrel bij Playground X ontzorgen we je hier graag bij. Je kiest uit verschillende kerstborrel arrangementen. Van sfeervol tot luxueus, het is maar net wat jij in gedachten hebt. Je kunt het aantal drankjes per persoon beperken of je kunt de gehele bar afkopen, waardoor iedereen in het gezelschap optimaal kan genieten. Jij hebt bij het organiseren van de kerstborrel de touwtjes in handen.

Advies bij een kerstborrel organiseren

Ga jij aan de slag met de organisatie van de kerstborrel en wil je graag weten wat er bij Playground X allemaal mogelijk is? Neem dan contact met ons op. We horen graag wat jouw wensen zijn en denken met je mee om er een spetterende kerstborrel van te maken.