16 augustus 2023

Zoek jij een leuke invulling van een familiedag, teambuilding of vrijgezellenfeest? Dan is een zeskamp een geweldig idee. In teams nemen jullie het tijdens een zeskamp tegen elkaar op. Daarbij bepaal je zelf welke spellen jullie tijdens het zeskamp zullen spelen. Om je inspiratie te geven voor een geweldig zeskamp zetten we 3 van de leukste spellen voor je op een rijtje.

Wat is een zeskamp?

Voordat we je inspiratie geven voor zeskamp activiteiten is het natuurlijk handig als je precies weet wat een zeskamp is. Een zeskamp is een sportieve activiteit waarbij 2 of meer teams het tegen elkaar opnemen. Zoals de naam al zegt bestaat een zeskamp uit 6 verschillende spellen. Het team dat aan het eind de meeste punten heeft verzameld, is de winnaar van het zeskamp. Je kunt een zeskamp met 2 teams spelen, maar bij grotere groepen zijn meerdere teams ook zeker mogelijk. Alle teams rouleren dan tussen de spellen, zodat iedereen alle zeskamp spelletjes speelt.

Veel verschillende zeskamp activiteiten

Een van de leuke dingen aan een zeskamp is dat je zelf kunt bepalen welke 6 activiteiten jullie gaan doen. Bij Playground X bieden we een groot aantal eenvoudige zeskamp spellen aan. Zo stellen jullie zelf het perfecte programma samen. We zetten een aantal ideeën voor zeskamp spellen op een rijtje, zodat je een eerste indruk krijgt van de mogelijkheden.

1. Bubble Football

Bubble Football is een eenvoudig zeskamp spel waar jong en oud veel plezier aan beleven. In grote opgeblazen bubbels gaan 2 teams een potje voetbal tegen elkaar spelen. Het is een hilarisch spel waarbij er zeker veel gelachen gaat worden. 

2. Touwtrekken

Touwtrekken is het perfecte voorbeeld van een simpel, maar erg leuk zeskamp spel. Het enige wat je nodig hebt is een stevig touw en 2 teams. In welk team blijken de spierballen het grootst te zijn?

3. Stormbaan

Zo snel mogelijk over een stormbaan rennen, klimmen en kruipen. Als je graag een uitgebreid zeskamp wil organiseren is een stormbaan zeker een goed idee. Iedereen vindt het leuk om de strijd met iemand anders aan te gaan. Wie weet de stormbaan het snelste te trotseren en gaat er met een punt vandoor?

Zeskamp bij Playground X

Bij Playground X hebben we alles om een geweldig zeskamp te organiseren. Er zijn complete arrangementen te boeken, maar er is ook veel maatwerk mogelijk. Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je graag een gezellige dag plannen? Neem dan contact met ons op.